Un cinematograf 3D va fi inaugurat de Paşte la Alexandria

Cinematograful 3D din Casa de Cultură este o promisiune pe care alexăndrenii au tot auzit-o în ultimii doi ani din gura primarului Victor Drăgușin. În martie 2014, primarul le promitea alexăndrenilor că investiția va fi gata de Paște. Paștele din anul 2014.  Între timp municipalitatea a realizat că nu poate investi bani într-un  imobil care nu îi aparține, și anume în Casa de Cultură, disputată în instanță, mai bine de un an, cu cele patru confederații sindicale. Casa de Cultură a intrat cu acte în regulă în patrimonul local și promisiunea legală de amenajarea cinematografului 3D a revenit pe tapet.

În ianuarie 2015,  edilul șef revine cu aceeași promisiune: Cinematograful 3D va fi gata de Paște. Paștele din anul 2015. În cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, Victor Drăgușin a făcut câteva precizări referitoare la investiția promisă în Casa de Cultură din Alexandria.

”Am achitat echipamentele de proiecție și colegii de la Tehnic-Investiții au sarcină scrisă de la mine ca , până la Paște, să finalizeze lucrările de construcții montaj. Asta înseamnă achiziția de fotolii și gradene realizate interior, sonorizare, ceea ce înseamnă pregătirea sălii pentru spectacol și undeva  în jurul Paștelui să avem proiecții de film” a declarat primarul Alexandriei, Victor Drăgușin.

Sala de cinema 3D va avea 50 de locuri, iar investiția va fi gestionată de primărie.

” Filmele vor fi cumpărate de la dealerii autorizați să facă acest lucru. Înțeleg că e vorba de o taxă nu mare, de vreo 400 de euro pe an. Ne vom ocupa de acest cinematograf noi, adică instituția primăriei. Noi vom gestiona, noi  îl vom exploata și veniturle vor intra la bugetul local. O să stabilim în cadrul ședinței de Consiliu local cât va fi tariful, prețul de intrare. Sala are cincizeci de locuri . Proiecții 3D și 2 D, iar numărul de spectole pe zi îl vom stabili tot în Consiliul local”, a mai spus primarul.

 Se vrea reabilitarea Casei de Cultură cu bani de la Ministerul Dezvoltării

Muncipalitatea are planuri cu Casa de Cultură, recent intrată în patrimoniul local. ”Am câștigat ceea ce era al orașului. Am dispus formarea unei comisii cu salariați din Primăria Alexandria, care să inventarieze bunurile din Casa de Cultură.  să inventarieze contractele, care sunt condițiile acestor contracte”, a mai spus primarul Alexandrriei.

Din fondul de excedent bugetar pe anul 2014, autoritățile au decis să elaboreze un proiect de reabilitare pentru Casa de Cultură. Proiectul va fi depus la Ministerul Dezvoltării în vederea obținerii de finanțare de la bugetul de stat.

sursa: teleorman24.ro

Citeste mai mult

Stiri Teleorman

Stiri si informatii de ultima ora din Teleorman, Rosiori, Zimnicea, Turnu Magurele, Videle | Exclusivități și dezvaluiri incendiare. | Imaginile este proprietatea ExplozivNEWS24.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Pentru a putea fi folosite este nevoie de aprobarea scrisă a autorului. Orice preluare a conținutului se poate face doar cu citarea sursei și cu link către pagina.

Recomandările redacţiei

Close