NewsStiri Locale

Spionul” 007 de la DNA al lui Liviu Dragnea a fost condamnat.

Liviu Dragnea, vicepremier și posibil președinte al PSD (și-a anunțat oficial candidatura în tandem cu S.Ghiță, patronul unei televiziuni), începe să aibă probleme din ce în ce mai mari. După dosarul „referendumul fraudat”, iată că DNA deține acum și probe privind „spionarea” acestei instituții de către oamenii lui L.Dragnea.În fapt, chiar acum câteva zile, Dan Emil Manolachi, fost ofițer de poliție judiciară în cadrul DNA,  a fost condamnat de Tribunalul București la 6 ani și opt luni de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului și folosirea de informații care nu sunt destinate publicității. Manolachi a fost găsit vinovat pentru că a divulgat faptul că unul dintre comisarii Gărzii Financiare, George Cristescu, este urmărit de DNA.

Dan Manolachi este cercetat și într-un alt dosar, în care ar fi jucat rolul de „spion ” pentru liderul PSD Liviu Dragnea. În fapt, ofițerul de poliție judicara de la DNA a fotografiat o notă secretă a SRI pe care i-a înmânat-o unui trimis al lui Liviu Dragnea, Valentin-Preda Raducu, secretar de stat în ministerul Transporturilor. Nota SRI viza, evident, o anchetă privind firma Tel Drum.

„În partea introductivă a notei SRI se face referire la SC Tel Drum SA, entitate apropiată martorului Dragnea Liviu Nicolae, beneficiar de avantaje financiare, urmare a unor activități frauduloase”, se arată în rechizitoriul DNA referitor la speta de fata. In anul 2013, primul de vicepremier al lui L.Dragnea, Tel Drum  a încheiat 27 de contracte, în valoare de 333 de milioane de lei, cu diverse instituții publice, majoritatea din județul Teleorman. O mare parte dintre aceste contracte au fost dobândite prin metoda „negocierii fără anunț de participare” sau prin „cerere de ofertă”.

Dan Manolachi a declarat procurorilor DNA că a vorbit cu V.Preda și l-a anunțat pe acesta că dosarul îl vizează și pe L.Dragnea. V.Preda, probabil la sugestia prietenului L.Dragnea, i-a solicitat acestuia să fotografieze documentrul, pentru ca L.Dragnea să cunoască în amănunt probele pe care le aveau procurorii. Exact ca-n filme, putem spune. Agentul 007 al lui L.Dragnea a fost descoperit și acum așteaptă sentința și în acest nou dosar penal. Iată ce a declarat D.Manolachi, declarație care îi va aduce mari neplăceri ( penale) lui L.Dragnea:

 „Din nota respectivă, eu trebuia să verific datele persoanelor care figurau acolo. La momentul în care mi-a fost înmânată nota, procurorul de caz mi-a spus că este vorba și de o societate, din câte îmi amintesc Tel Drum, una din firmele de casă ale numitului Dragnea Liviu, fost președinte al Consiliului Județean Teleorman. De fapt, procurorul de caz mi-a spus că dosarul respectiv îl vizează pe numitul Dragnea Liviu… Cu prilejul discuţiei, i-am spus numitului Preda Răducu Valentin că am o notă a SRI care vizează acelaşi dosar în care este cercetat Dragnea Liviu şi în care apar numele mai multor societăţi comerciale. Pe fondul discuţiei, numitul Preda Răducu Valentin mi-a cerut amănunte cu privire la societăţile şi persoanele care figurează în nota respectivă. Întrucât nu am reținut cu exactitate toate amănuntele din notă, am convenit cu numitul Preda Răducu Valentin să-mi dea un aparat de fotografiat pentru a fotografia paginile notei în discuție. (…)Precizez faptul că, în momentele în care i-am furnizat informații numitului Preda Răducu Valentin, am realizat faptul că acestea ajung și la Liviu Dragnea. De asemenea, mai ştiam că Preda Răducu Valentin, pe lângă faptul că făcea parte din acelaşi partid cu numitul Liviu Dragnea, era şi prieten cu acesta, lucru pe care îl ştiam chiar de la Preda Răducu Valentin”.

Se pune o întrebare simplă: dacă L.Dragnea se știa nevinovat, ce nevoie avea de nota respectivă din dosar? Se zice că cine se scuză, se acuză, însă la Dragnea e valabil altceva: cine se interesează de dosar, are ceva pe conștință! Așteptăm cu interes acest dosar penal, mai ales că D.Manolachi, deja condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare, nu mai are ce pierde și va declara adevărul în legătură cu Liviu Dragnea. Ar mai fi de cercetat de procurori și o altă pistă: ce a primit D.Manolachi de la L.Dragnea? Că doar nu pentru semințe a „spionat” fostul ofițer judiciar al DNA.

sursa: turnucustiri.ro

Citeste mai mult

Stiri Teleorman

Informatiile si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. ExplozivNEWS24.ro nu este raspunzator pentru continutul lor

Ştiri pe aceeaşi temă |