Şi şomeri, şi neindemnizaţi: realitatea teleormăneană a zilelor noastre.

Teleormanul este un judeţ sărac, această propoziţie a devenit o axiomă, fiindcă toată lumea cunoaşte acest lucru. Judeţul nostru a încăput pe mâna famigliei conduse de Liviu Dragnea şi a ajuns, din an în an, tot mai jos. Nivelul de trai este foarte scăzut, probabil cel mai scăzut din România. În Teleorman, şomajul a depăşit 10%, însă mai tragic este faptul că majoritatea şomerilor sunt neindemnizaţi.

În clasamentul numărului de şomeri, Teleormanul ocupă un loc 4, deşi este un judeţ mic, nu se compară cu Bucureşti sau Dolj. Cele mai multe persoane fără loc de muncă sunt din judeţul Dolj (cu 26.316 de persoane fără loc de muncă), municipiul Bucureşti (21.828), Galaţi (18.720), Teleorman (18.383), Vaslui (17.056).

Doar judeţe uriaşe sau Bucureştiul ne depăşesc, ceea ce arată că în Teleorman s-a dus o  politică de nimicire a investitorilor. Aşa cum scriam mai sus, dintre aceşti şomeri, cei mai mulţi nu primesc indemnizaţie. Judeţele cu cea mai mare pondere a şomerilor neindemnizaţi din totalul persoanelor rămase fără o sursă certă de trai sunt Galaţi (83,07 la sută), Satu Mare (83,06 la sută), Brăila (82,89 la sută), Teleorman (82,88 la sută), Vaslui (82,84 la sută). Ar fi de râs, de n-ar fi de plâns. Aici ne-a adus politica economică a lui Liviu Dragnea, cel care conduce judeţul din 1996. Până când? Nu ştim, sperăm că i-a mai ramas puţin timp.

articol preluat de pe turnucustiri.ro

Citeste mai mult

Stiri Teleorman

Stiri si informatii de ultima ora din Teleorman, Rosiori, Zimnicea, Turnu Magurele, Videle | Exclusivități și dezvaluiri incendiare. | Imaginile este proprietatea ExplozivNEWS24.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Pentru a putea fi folosite este nevoie de aprobarea scrisă a autorului. Orice preluare a conținutului se poate face doar cu citarea sursei și cu link către pagina.