Percheziții la ISU Teleorman. Adjunctul ISU, opt ofiţeri şi un subofiţer, anchetaţi de procurorii DNA

DNA-ISU-TELEORMANProcurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei de un grup format din mai multe persoane cu grade de ofiţer şi subofiţer.
În cursul dimineții de 17 septembrie 2014, ca urmare autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în cinci locații, situate în localităţi din judeţul Teleorman, între care două sunt sediile unor instituţii publice, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane,.
În cauză, procurorii militari beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

UPDATE: Adjunctul șefului instituției ar fi dat avize contra mită

Potrivit unor surse judiciare, ar fi vizat adjunctul șefului instituției, care ar fi luat mită pentru avizele pe care le dădea. scrie digi24.ro
El ar fi luat diverse sume de bani pentru a acordarea unor avize pentru construcții, avize obligatorii pentru clădirile noi, care se acordă de către inspectorii de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență din fiecare județ. Sunt avize de conformitate, avize de siguranță etc.

Perchezițiile, întreprinse la cererea procurorilor de la DNA, secția militară, se desfășoară atât la sediul ISU Teleorman, cât și la mai multe adrese domiciliare. Sunt căutate documente, iar la încheierea perchezițiilor, nu este exclus ca suspecții să fie aduși la sediul central al DNA București pentru audieri și nu este exclus ca mai multe persoane să fie reținute.

Filarea acestor presupuse fapte de corupție a durat mai multe luni. Au fost strânse probe, mărturii, dar există și interceptări.

Citeste mai mult

Stiri Teleorman

Stiri si informatii de ultima ora din Teleorman, Rosiori, Zimnicea, Turnu Magurele, Videle | Exclusivități și dezvaluiri incendiare. | Imaginile este proprietatea ExplozivNEWS24.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Pentru a putea fi folosite este nevoie de aprobarea scrisă a autorului. Orice preluare a conținutului se poate face doar cu citarea sursei și cu link către pagina.