Pasiunea unui avocat din Teleorman: istoria Formulei 1 şi caii putere

Valentin Răducan, alias Bernd, este un avocat ce publică articole de profil din 2012 fiind axat pe analiza minuțioasă a universului F1. Formația sa profesională l-a îndreptat spre explorarea arhivelor și a publicațiilor, motiv pentru care este o autoritate în ceea ce privește istoria fenomenului. Se opune tabloidizării și desuetudinii. Privilegiază scriitura bine documentată și stilul narativ de calitate.

A fost atras încă din 1990 de sporturile cu motor, devenind rapid un împătimit al lor, simţind o afinitate specială pentru Formula 1. Era epoca lui Alain Prost, Senna, Piquet şi Mansell, cu toate acestea nu a fost fanul niciunuia dintre ei.

Din 1992 şi până în 2012 a fost iremediabil ataşat de Michael Schumacher, a cărui manieră de abordare l-a fascinat de la început, trecând chiar cu vederea petele negre din cariera acestuia, precum Adelaide 1994 sau Jerez 1997. Cu toate acestea, datorită cantităţii deloc neglijabile de informaţii acumulate prin studierea celor mai autoritare publicaţii din domeniu şi a operelor celor mai reprezentativi istorici ai motorsportului, niciodată nu va spune că cel care i-a marcat cel mai mult această pasiune ar fi cel mai bun pilot din istorie.

Deţinător al unei biblioteci impresionante în ce priveşte fenomenul automobilistic, a primit din 2012 invitaţia de a scrie despre sportul pe care îl iubeste, neimpunandu-i-se niciun fel de canon caracteristic presei noastre dominate de senzational si cancanuri.

După mai multe articole de istorie şi analiză a F1, din mai 2014 este GP editor la pitstops.ro, acoperind în afară de analiza critică a curselor de F1 contemporane si segmentele de istorie a GP-urilor, domeniu în care este o autoritate în domeniu, lucru relevant de amplitudinea articolelor sale presărate cu inside-uri inedite ce privesc stilurile de pilotaj şi ultimele upgrade-uri tehnice.

Iar în ce priveste partea de istorie nu trebuie decât să aruncati o privire pe scrierile sale pentru a observa că informatiile oferite sunt mult peste ce ofera orice alt site din Romania, iar în unele cazuri chiar din Europa.

Citeste mai mult

Stiri Teleorman

Stiri si informatii de ultima ora din Teleorman, Rosiori, Zimnicea, Turnu Magurele, Videle | Exclusivități și dezvaluiri incendiare. | Imaginile este proprietatea ExplozivNEWS24.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Pentru a putea fi folosite este nevoie de aprobarea scrisă a autorului. Orice preluare a conținutului se poate face doar cu citarea sursei și cu link către pagina.