Pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţa din Alexandria pot sta linistiţi. Iarna îi va prinde cu varza de zeci de milioane lei vechi în bucatarie.

Managerul Valentin Filip îşi va îndopa bolnavii cu varză cumpărată de la prieteni
Ca medic, este cel mai bun. Ca om, pâinea lui Dumnezeu. Tatăl răniţilor îl numesc pacienţii.

Ca manager, a fost, este şi va fi un dezastru. Puţini cititori cunosc faptul că anul trecut managerul Valentin Filip a semnat un contract de 3 miliarde de lei vechi pentru achiziţionarea de reactivi, asta în situaţia în care unitatea sanitară nu are bani pentru cele mai banale medicamente. Şi a plătit pentru actul neinspirat. Nu din buzunarul lui, ci din bugetul Spitalului de Urgenţă din Alexandria.

Cam 800 de milioane de lei vechi amendă. Dar ce mai contează, are Ministerul Sănătăţii bani cu vagonul. Mai nou, însă, managerul Valentin Filip s-a interesat cum stă bucătăria la capitolul ”varză murată pentru iarnă”. Și a aflat. Nu există deliciosul produs. Pe cale de consecinţă, Filip a dat iama în târg. Iar ofertele nu au întârziat să apară. Prima a venit din Peretu, patria legumicultorilor din Teleorman. Nu una oficială, postată pe SEAP, ci prin încredinţare directă.

Afacerea a costat multe zeci de milioane de lei vechi. Produsul cumpărat a fost unul de cea mai slabă calitate. Se zice că norocosul vânzător ar fi o rudă apropiată a unei asistente medicale, sefă de secţie la chirurgie, Tanti Marcela. Dacă lucrurile stau sau nu aşa, ne poate spune doar managerul Valentin Filip. Și instituţiile de control care se fac că muncesc, iar de câte ori vine vorba de Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria parcă le cade pixul din mână ”controlorilor” atunci când găsesc nereguli.

UPDATE:  SJU Alexandria -Drept la replica
Din partea conducerii SJU Alexandria: Cantitatea de varza a fost o donatie din partea unui cetatean ( C. M) , nota de receptie 378/ 12.09.2014. Reactivii necesari spitalului se achizitioneaza in baza unui acord cadru derulat in conditii legale prin sistemul electronic (lot 1 / 1260, lot 2 /1262, lot 3 /1264, lot 4/ 1266), iar daca suma vi se pare mare , va amintim ca pe parcursul unui an in spital se interneaza peste 20.000 de bolnavi, iar asistenta medicala in ambulatoriu si UPU,se acorda unui numar triplu de bolnavi. Toti acesti pacienti pot beneficia de un numar de analize.,deci suma nu este deloc mare. Va multumim pentru grija pe care ne-o purtati.

Sursa:Realitatea teleormaneana

Citeste mai mult

Stiri Teleorman

Stiri si informatii de ultima ora din Teleorman, Rosiori, Zimnicea, Turnu Magurele, Videle | Exclusivități și dezvaluiri incendiare. | Imaginile este proprietatea ExplozivNEWS24.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Pentru a putea fi folosite este nevoie de aprobarea scrisă a autorului. Orice preluare a conținutului se poate face doar cu citarea sursei și cu link către pagina.