NewsStiri Locale

Metoda „COLETUL” face victime printre teleormăneni

Atenţie cui daţi bani! După „Acci­dentul“, escrocii au găsit o altă mo­dalitate de a vă lăsa cu buzu­narele goale. Prin me­toda „Co­letul“, infrac­torii vă intră în case, vă lasă pa­chete fără valoare, pen­tru un vecin care nu e de gă­sit, ur­mînd ca dumneavoastră să vă recuperaţi banii pe aşa-zisul pachet comandat.

Naivitatea, dar şi lipsa de in­for­mare reprezintă aspecte intens ex­ploatate de către escroci, care, prin diverse moduri de operare, îşi ating scopul, acela de a-i păcăli pe oameni! Recent, infractorii au născocit o altă modalitate prin ca­re să-i în­şele pe cetăţeni.

Astfel, se pre­zin­tă la uşa locuinţei cu un colet sus­ţinînd că aparţine unui ve­cin, dar că acesta nu se află a­casă.

curier_personalMetoda “COLETUL” încă funcţionează eficient în judeţul Teleorman. Un bărbat din comuna Călineşti a fost înşelat recent de mai multe persoane chiar prin această metodă.
În ziua de 09 septembrie, un bărbat de 36 de ani din comuna Buzescu împreună cu alte două persoane, încă necunoscute, au mers la locuinţa unei persoane fizice din comuna Călineşti.

Sub pretextul că ginerele său i-ar fi trimis mai multe pachete, suspecţii i-au solicitat suma de 5.000 lei.
Unul dintre suspecţi i-a dat telefonul mobil sub pretextul că vorbeşte cu ginerele său, cu toate acestea, deşi nu a recunoscut vocea ginerelui, partea vătămată le-a dat celor trei persoane suma de 1.500 lei.

Lucrători de la Secţia nr. 2 de Poliţie Rurală Nanov au identificat şi reţinut pe unul dintre cei trei suspecţi ai infracţiunii de înşelăciune, în persoana lui E.T., de 36 ani, din comuna Buzescu.

În cauză s-a întocmit dosar penal, suspectul fiind condus la instanţă cu propunerea de arestare preventivă. Se întreprind în continuare activităţi de identificare, căutare şi prindere a celorlalţi doi suspecţi.

Citeste mai mult

Stiri Teleorman

Informatiile si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. ExplozivNEWS24.ro nu este raspunzator pentru continutul lor

Ştiri pe aceeaşi temă |