NewsStiri Locale

Managerii de spital Valentin Filip, Gheorghe Dincă și Victor Ivan, declarați incompatibili de ANI

Valentin FilipAgenția Națională de Integritate a constatat, în cazul a 29 foști sau actuali manageri de spital, șefi de secție/serviciu și foști sau actuali directori medicali din mai multe județe ale țării, pentru care au fost încheiate un număr de 38 rapoarte de evaluare, încălcarea regimului juridic al incompatibilităților și al conflictelor de interese de natură administrativă și penală, după cum urmează:

FILIP VALENTIN, Manager al Spitalului Județean de Urgență Alexandria, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 23 mai 2012, întrucât, simultan cu funcția de Manager interimar Spitalului Județean de Urgență Alexandria (în perioada 23 mai-02 octombrie 2012), respectiv, Manager al Spitalului exercită și funcția de administrator al unei societăți comerciale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006.

DINCĂ GHEORGHE, Manager al Spitalului Orășenesc Zimnicea, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 noiembrie 2010-19 februarie 2014, întrucât, simultan cu funcția de Manager al Spitalului orășenesc Zimnicea a exercitat și calitatea de reprezentant al orașului Zimnicea în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C. APA SERV S.A.-Alexandria, încălcând, astfel, dispozițiile art. 180 alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006.

IVAN VICTOR, Manager al Spitalului Municipal Turnu Măgurele și fost Consilier local în cadrul Consiliului Local Turnu Măgurele (în perioada 29 ianuarie 2010-31 mai 2012), se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 21 mai 2012, întrucât, simultan cu funcția de al Spitalului Municipal Turnu Magurele exercită și funcția de cenzor (începând cu data de 01 august 2005) la o societate comercială, încălcând, astfel dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006.

IVAN VICTOR s-a aflat în stare de incompatibilitate și în perioada exercitării mandatului de Consilier local în cadrul Consiliului local Turnu Măgurele, întrucât Primăria Municipiului Turnu Măgurele a avut relații comerciale cu societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține funcția de cenzor, încălcând, astfel, și dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003

De asemenea, întrucât Spitalul Municipal Turnu Măgurele a stabilit relații comerciale cu societatea comercială la care persoana evaluată deține funcția de cenzor, IVAN VICTOR a încălcat și regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă și penală, prevăzut de  art. 180, alin. (2) din Legea nr. 95/2006 și art. 301, alin. (1) din Codul penal.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de conflict de interese prevăzută de dispozițiile art. 301, alin. (1) din Codul penal.

Sursa:informatiateleormanului

 

Citeste mai mult

Stiri Teleorman

Informatiile si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. ExplozivNEWS24.ro nu este raspunzator pentru continutul lor

Ştiri pe aceeaşi temă |