Lecția de istorie: Unirea, alexăndrenii și… porția de sarmale

Unirea infaptuita pe 24 Ianuarie 1859 si sarbatorita asa cum se cuvine si in Alexandria a adunat destui entuziasti in jurul statuii domnitorului Al.I.Cuza.
S-au citit discursuri, s-a subliniat importanta acestei zile, s-au depus coroane de flori, s-a cantat, iar in final, cei prezenti si-au unit mainile si s-au prins intr-o mare hora, dand mana cu mana, pentru a SĂRBĂTORI, caci asa se cuvine si…asa-i romanul, nu-si uita istoria si evenimentele importante ale acesteia.

Faptele relatate au avut loc in fata statuii domnului Unirii, caci in spatele acesteia urma sa se intample un alt eveniment- portia de…sarmale.
Multimea adunata in acel loc era mai numeroasa decat cea care venise din spirit patriotic(normal si demn de apreciat!).
Ca in vremuri apuse acum 25 ani, oamenii s-au asezat la coada, disciplinati, dar nerabdatori sa-si primeasca portia de sarmale, pusa cu grija intr-o casoleta de plastic.
O alta portie de istorie, distribuita in spatele statuii lui Al.I.Cuza si scrisa cu…plastic si varza murata !
Portie de istorie data unor oameni care, dintr-un motiv sau altul, au asteptat aceasta zi pentru a primi, intr-un spatiu destinat omagierii artizanilor Unirii, ceva mancare.
Oameni care stau in ploaie pentru a primi mancare (unii pentru ca asa s-au obisnuit, altii, mereu mai multi, pentru ca nu au!), aceasta este lectia de istorie traita pe 24 ianuarie 2015, in Alexandria mileniului al III-lea, dragi concitadini ! 
Citeste mai mult

Stiri Teleorman

Stiri si informatii de ultima ora din Teleorman, Rosiori, Zimnicea, Turnu Magurele, Videle | Exclusivități și dezvaluiri incendiare. | Imaginile este proprietatea ExplozivNEWS24.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Pentru a putea fi folosite este nevoie de aprobarea scrisă a autorului. Orice preluare a conținutului se poate face doar cu citarea sursei și cu link către pagina.