"Informatorii" au din nou căutare. Aceasta este concluzia la care a ajuns Primăria Alexandria

Primăria Alexandria se pregătește să contracteze voluntari. Un prim pas în demersul municipalității este aprobarea  Regulamentului de organizare si functionare a activitatii de voluntariat sub autoritatea municipiului Alexandria. scrie Teleorman24.ro

Pentru început, Regulamentul a fost publicat pe site-ul Primăriei Alexandria și la sediul instituției, fiind lansat în dezbatere publică . Propunerile, sugestiile si opiniile persoanelor interesate, cu privire la proiectul de act normativ propus vor fi depuse pana la data de 3 octombrie  2014, la Directia Administratie Publica Locala, Serviciul Cancelarie din cadrul Primariei Alexandria.

Regulamentul care face obiectul proiectului de hotărâre aflat în dezbatere publică va fi dezbătut public în data de 6 octombrie, ora 10.00, la sediul primăriei.

Potrivit regulamentului, alexăndrenii care vor dori să fie voluntari, vor încheia cu municipalitatea un contract de voluntariat valabil pentru o perioadă de un an. În contract se va menționa domeniul în care activează voluntarul, programul și durata timpului de lucru. Activitatea de voluntariat nu este remunerată.

Alexăndrenii vor putea activa ca voluntari în domenii precum Protecţia mediului și igienizare,  Activităţi comerciale,  Trafic rutier,  Ordine și siguranţă publică, Cultură Administrare , Căi publice,  Evidenţă parcări,  Tehnic Asistenţă socială sau alte domenii. În majoritatea domeniilor, activitatea propriu-zisă a volunatrilor va fi aceea de informare a  autorităților cu privire la neregulile constatate în domeniu.

Voluntarii-informatori vor identifica contravențiile și persoanele care le săvârșesc

Potrivit Regulamentului lansat în dezbatere publică, un alexăndrean care optează pentru voluntariat în domeniul Protecţiei mediului și igienizare va trebui să informeze  ADP Alexandria și Poliţia Locală cu privire la: ” parcarea autovehiculelor pe spaţiile verzi; depozitări ilegale de deșeuri menajere, industrial, agricole, material refolosibile, precum și orice tip de deșeuri, vehicule fără stăpân, sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului;  murdărirea carosabilului ce către autovehicule care ies cu roţile necurăţate de pe șantiere;  desfiinţarea sau deteriorarea, totală sau parţială a amenajărilor ce aparţin domeniului public sau privat al municipiului (trotuare, străzi, zone verzi, puncte gospodăreștilocuri de joacă pentru copii,etc),  amplasarea neautorizată a rampelor de gunoi”

Obligaţiile  specifice ale unui voluntar contractat de primărie constau în” identificarea contravenţiilor și încercarea identificării persoanelor  care săvârșesc contravenţii”

Voluntarii vor încheia contract pe un an

Programul de acţiune comunitar pe care îl propune Primăria Alexandria este “VOLUNTAR PENTRU ALEXANDRIA, ORAȘUL MEU EUROPEAN” și se  desfășoară în conformitate cu dispoziţiile cuprinse în Legea nr.78/2014, în baza unui contract  de voluntariat încheiat pe o durată de 1 an care poate fi prelungit cu acordul părţilor. Selecţia și recrutarea voluntarilor se va face de către comisia stabilită în acest sens de primar, împreună cu Compartimentul Resurse Umane, pe  baza unui interviu, având la bază cererea scrisă a voluntarilor.” La terminarea perioadei de voluntariat, municipiul Alexandria prin  Compartimentul Resurse Umane va elibera un certificat nominal care să recunoască prestarea activităţii de voluntar precum și aptitudinile dobândite, însoţit de raportul de activitate al voluntarului”, se arată în Regulamentul supus dezbaterii.

Activitatea de voluntariat se consideră experienţă profesională și/sau în specialitate , în funcţie de tipul activităţii, dacă eceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite.

 VEZI REGULAMENTUL AICI

Articol preluat de pe Teleorman24.ro

Citeste mai mult

Stiri Teleorman

Stiri si informatii de ultima ora din Teleorman, Rosiori, Zimnicea, Turnu Magurele, Videle | Exclusivități și dezvaluiri incendiare. | Imaginile este proprietatea ExplozivNEWS24.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Pentru a putea fi folosite este nevoie de aprobarea scrisă a autorului. Orice preluare a conținutului se poate face doar cu citarea sursei și cu link către pagina.