Corupţie la Primăria Siliştea: primarul Marin Alexandru procură materiale prin firma familiei. Terasă construită ilegal cu materiale de la primar.

Se ştie că în Teleorman corupţia este la ea acasă, nu degeaba suntem judeţul unde votează cei decedaţi. L.Dragnea a reuşit să introducă în Teleorman o organizare de tip Evul Mediu, cu seniori şi vasali, dumnealui fiind seniorul suprem. 

Comuna Siliştea, care  se află în nordul judeţului, aproape de Videle, nu are vreo legătură cu zona noastră. Chiar dacă mare parte din articolele noastre au în prim-plan zona Turnu-Măgurele, facem astăzi o excepţie şi prezentăm fapte de corupţie din comuna Siliştea.

Am mai scris despre şefii primăriei din Silistea, pentru că viceprimarul, Stoica Marinel, a participat la un show erotic alături de adolescenţi de 14-15 ani. Imaginile au fost elocvente, însă edilul silistean nu a păţit nimic. De fapt, înainte să începem cu faptele de corupţie, să prezentăm organigrama Primăriei Siliştea:
Primar: Alexandru Marin
Viceprimar: Stoica Marinel
Secretar: Necula Adrian
Contabil: Necula Patricia Elena
Această mică famiglie din  Silistea este autoarea unor acte de corupţie care te lasă fără grai. E interesant de citit acest articol pentru că prezintă, la scara unei comune, cum se fură în Teleorman. Şi în zona Turnu, afacerile se fac după modelul de la Siliştea, astfel că articolul trebuie citit ca exemplu de furt al banilor publici. La început o să vi se pară un caz banal, subiectiv, dar dacă veţi avea răbdarea să citiţi până la final, veţi constata complexitatea acestuia.

În anul 2013, în urma unei licitaţii publice în vederea concesionării unei clădiri (fost cămin cultural), situată în satul Butesti, primarul comunei Siliştea, Marin Alexandru, prin comiterea infracţiunii de fals intelectual, atribuie fraudulos contractul de concesiune nr 650 /25.03.2013 societăţii comerciale Al Capone Investment SRL, societate  neparticipanta la licitaţie. Pe lângă faptul că societatea în cauza nu a participat la licitaţie, aceasta, la momentul depunerii documentelor în vederea înscrierii la licitaţie, nu avea capacitate civilă, fiind înfiinţată chiar în ziua desfăşurării licitaţiei. La circa 2-3 luni după atribuirea frauduloasă a contractului de concesiune nr 650, printr-o Hotărâre a Consiliului Local, primarul Marin Alexandru alocă suma de 30.000 lei din bugetul local în vederea renovării clădirii concesionate. Administratorul societăţii în cauză, numitul Cismaru Ionuţ, se apucă şi construieşte pe domeniul public, pe o suprafaţă de circa 400 mp o terasă-restaurant alipită clădirii concesionate ( foto). Drept mulţumire pentru acceptul tacit al primarului, numitul Cismaru Ionuţ  procură toate materialele de construcţii necesare construirii terasei în cauză de la SC San San Impex SRL, firmă ce aparţine familiei primarului Marin Alexandru.

     Atenţie: SC Al Capone Investment SRL construieşte ilegal pe domeniul public, iar primarul livrează prin firma familiei sale materialele de construcţii necesare. Astfel se întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de corupţie (obţinerea de foloase pentru sine sau pentru un membru al familiei) şi, de ce nu?, elemente constitutive ale infracţiunii de mită mascată. Urmează o serie de  spectacole şi beţii cu angajaţii Primăriei, unele spectacole cu caracter pornografic despre care deja am scris în luna decembrie a anului trecut.

Văzând că afacerea cu livrarea de materiale de construcţii merge, tot în anul 2014, primarul comunei Siliştea, Marin Alexandru, atribuie în mod direct societăţii comerciale Flory SNP SRL o lucrare în vederea renovării căminului cultural din Siliştea. La fel ca şi la precedenta, şi acestei societăţi  îi livrează materiale de construcţii de la SC San San Impex SRL, firmă ce aparţine familiei sale.  Curios este faptul că SC Flory SNP SRL nu are vreun angajat, are cifra de afaceri zero, iar din anul 2010 şi până în prezent apare ca inactivă pe site-ul ANAF.
     Mai departe, tot în anul 2013, primarul Marin Alexandru atribuie în mod direct societăţii comerciale Dan Prosper SRL o lucrare în vederea renovării unei părţi a fostului cămin cultural din satul Butesti . Această societate trebuia să renoveze o parte a căminului cultural, deşi fusese deja concesionată unui doctor de familie  în vederea deschiderii unui cabinet medical în sat. Şi de data aceasta, aşa cum probabil vă aşteptaţi, Marin Alexandru livrează o parte a materialelor de construcţii  necesare renovării clădirii, de la firma SC San San Impex SRL, firmă ce aparţine familiei sale.  Şi pentru că afacerea cu materialele de construcţii prosperă, Marin Alexandru, în calitate de primar, dispune construirea unei clădiri cu destinaţie birouri în curtea propriei primării pe care o administrează. Fără a cere avizul Consiliului Local, fără autorizaţie de construcţie, Marin Alexandru construieşte acea clădire cu materialele de construcţii aduse de acasă, de la propria-i firmă, semnându-şi probabil singur ordinele de plată. Şi ca să fie tabloul lui Caragiale complet, toate aceste lucruri le relatează cu nonşalanţă, cu lux de amănunte, într-o şedinţa publică a Consiliului Local.
     Revenim la SC Al Capone investment SRL şi la construcţia ilegală pe domeniul public cu destinaţia terasă-restaurant. Cu privire la această construcţie ilegală s-au făcut mai multe sesizări, atât la primăria Siliştea, cât şi la Inspectoratul de Stat în Construcţii. Oarecum forţată de împrejurări, în 29.11.2013, Primăria Siliştea îl sancţionează pe administratorul SC Al Capone Investment cu suma de 1000 lei, punându-i în vedere acestuia ca până la 28.02.2014 să între în legalitate. A trecut timpul şi nu s-a întâmplat nimic cu această construcţie ilegală. Mai mult, primarul comunei Siliştea, Marin Alexandru, în loc să ia măsurile legale conform legii construcţiilor, măsuri de demolare şi de aducere a terenului la starea lui iniţială…,   pe banii contribuabililor din comună, fără avizul Consiliului Local, Marin Alexandru scoate autorizaţie de construcţie a terasei ilegale, lăsându-l în continuare pe cel care a încălcat legea să funcţioneze. În loc să ia măsurile legale, primarul Marin Alexandru cheltuieşte o considerabilă suma de bani din bugetul local în vederea autorizării unei construcţii ilegale, pe care o „donează” celui care a încălcat legea.

Iată cum se lucrează în Primăriile din Teleorman, fără ca cineva să se sesizeze. Sperăm că acum, după publicarea acestui articol, Procuratura şi DNA-ul să încerce să facă lumina în hăţişurile corupţiei din Siliştea.

Articol preluat de pe turnucustiri.ro

Citeste mai mult

Stiri Teleorman

Stiri si informatii de ultima ora din Teleorman, Rosiori, Zimnicea, Turnu Magurele, Videle | Exclusivități și dezvaluiri incendiare. | Imaginile este proprietatea ExplozivNEWS24.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Pentru a putea fi folosite este nevoie de aprobarea scrisă a autorului. Orice preluare a conținutului se poate face doar cu citarea sursei și cu link către pagina.