Condamnări definitive pentru cămătarii din Teleorman

În Vinerea mare, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au dat sentinţa, una definitivă de această dată, pentru cămătarii din Teleorman.

Faţă de sentinţa dată cu aproximativ un an în urmă de Tribunalul Bucureşti, magistraţii Curţii de Apel i-au redus inculpatului Stoica Octavian condamnarea de la 11 la 7 ani şi 6 luni închisoare, în regim de detenţie.

Astfel, se arată în soluţia pe scurt a instanţei, în temeiul art. 367 alin. 1 si 3 cod penal cu aplicarea art. 19 din Legea nr. 682/2002 condamna pe inculpatul Stoica Octavian la o pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire de grup infracţional organizat.

In temeiul art. 351 cod penal cu aplicarea art. 19 din Legea nr. 682/2002 condamna pe acelaşi inculpat la o pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de camătă. In temeiul art. 207 alin. 1 cod penal cu aplicarea art. 19 din Legea nr. 682/2002 condamna pe acelaşi inculpat la o pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.

In temeiul art. 29 alin. 1 lit. b din Legea 656/2002 cu aplicarea art. 19 din Legea nr. 682/2002 condamna pe acelaşi inculpat la o pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani. In temeiul art. 38 alin. 1 cod penal cu referire la art. 39 alin. 1 lit. b cod penal inculpatul urmează să execute pedeapsa cea mai grea, si anume 5 ani închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din celelalte pedepse aplicate, si anume 2 ani şi 6 luni închisoare. Inculpatul urmează sa execute pedeapsa rezultanta de 7 ani şi 6 luni închisoare, in regim de detenţie.

În baza art. 367 alin.1 si 3 NCP condamnă pe inculpatul Chiriţă Florin la o pedeapsă de 4 (patru) ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire de grup infracţional organizat, în regim de detenţie. (…) În baza art. 207 alin. 1 NCP condamnă pe același inculpat la o pedeapsă de 3 (trei) ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, în regim de detenție. În baza art. 351 NCP condamnă pe același inculpat la o pedeapsă de 5 (cinci) ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de camătă, în regim de detenție. În baza art. 29 alin. 1 lit. b din Legea 656/2002 condamnă pe același inculpat la o pedeapsă de 7 (șapte) ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani. În baza art.38 alin. 1 NCP în referire la art. 39 alin. 1 lit. b NCP inculpatul urmează să execute pedepasa cea mai grea, și anume 7 (șapte) ani de închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din celelalte pedeapse aplicate, și anume 4 (patru) ani de închisoare. Inculpatul urmează să execute pedeapsa rezultantă de 11 (unsprezece) ani de închisoare, în regim de detenție

CITESTE SI: Cămătarii din Teleorman, condamnaţi la ani grei de puşcărie.

În baza art. 367 alin.1 si 3 NCP condamnă pe inculpatul Nae Cătălin, la o pedeapsă de 4 (patru) ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire de grup infracţional organizat, în regim de detenţie.(…) În baza art. 207 alin. 1 NCP condamnă pe același inculpat la o pedeapsă de 3 (trei) ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, în regim de detenție. În baza art. 351 NCP condamnă pe același inculpat la o pedeapsă de 5 (cinci) ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de camătă, în regim de detenție. În baza art. 29 alin. 1 lit. b din Legea 656/2002 condamnă pe același inculpat la o pedeapsă de 7 (șapte) ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani. în baza art.38 alin. 1 NCP în referire la art. 39 alin. 1 lit. b NCP inculpatul urmează să execute pedepasa cea mai grea, și anume 7 (șapte) ani de închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din celelalte pedeapse aplicate, și anume 4 ani de închisoare. Inculpatul urmează să execute pedeapsa rezultanta de 11 (unsprezece) ani de închisoare, în regim de detenție.

În baza art. 96 NCP revocă beneficiul suspendării executării sub supraveghere pentru pedeapsa de 2 ani și 6 luni de închisoare, aplicată aceluiași inculpat prin Sentința penală nr. 278/15.02.2011 a Judecătoriei Giurgiu, definitivă prin Decizia penală nr. 1401/28.06.2011 a Curții de Apel București, pedeapsă pe care, în baza art. 96 alin.5 NCP în referire la art. 43 alin. 2 NCP inculpatul urmează să o execute cumulat cu pedeapsa aplicată pentru infracțiunea mai sus arătată. Inculpatul urmează să execute pedeapsa rezultantă de 13 (treisprezece) ani și 6 (sase) luni de închisoare, în regim de detenție.

În baza art. 367 alin.1 și 3 din Noul Cod Penal, condamnă pe inculpatul Nae Adonis, la o pedeapsă de 3 (trei) ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de constituire de grup infracțional organizat, în regim de detenție. (…) În baza art. 207 alin. 1 din Noul Cod Penal condamnă pe același inculpat la o pedeapsă de 1 (un) an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, în regim de detenție.

În baza art. 351 din Noul Cod Penal condamnă pe același inculpat la o pedeapsă de 2 (doi) ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de camată, în regim de detenție. În baza art. 29 alin. 1 lit. b din Legea 656/2002 condamnă pe același inculpat la o pedeapsă de 4 (patru) ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani. În baza art.38 alin.1 din Noul Cod Penal în referire la art. 39 alin. 1 lit. b din Noul Cod Penal inculpatul urmează să execute pedeapsa cea mai grea, și anume 4 (patru) ani de închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din celelalte pedeapse aplicate, și anume 2 (doi) ani de închisoare. Inculpatul urmează să execute pedeapsa rezultantă de 6 (șase) ani de închisoare, în regim de detenție.

În baza art. 272 alin.1 din Noul Cod Penal în referire la art. 375 Noul Cod de Procedură Penală- art. 396 alin. 10 NCPP condamnă pe inculpatul Nae Marin, la o pedeapsă de 2 (doi) ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de influențarea declarațiilor. În baza art. 91-92 NCP suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 4 (patru) ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri de condamnare. (…) Constată că la termenul de judecată din data de 15.12.2016 inculpatul Nae Marin și-a exprimat acordul în fața instanței de judecată, de a presta muncă în folosul comunității. În baza art. 93 alin.3 NCP, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 100 zile, numărul zilnic de ore fiind stabilit prin legea de executare a pedepselor. Având în vedere lista instituțiilor din comunitate, aferentă Municipiului Alexandria, Județul Teleorman, comunicată de către Ministerul Justiției-Direcția Națională de Probațiune, inculpatul va presta muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Alexandria, și anume servicii publice, întreținerea locurilor de agrement, a parcurilor și a drumurilor, păstrarea curățeniei și igienizarea localității.

În baza art. 351 NCP condamnă pe inculpatul Chiriță Ion la o pedeapsă de 3 (trei) ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de camată. În baza art. 91-92 NCP suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 4 (patru) ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri de condamnare. (…) Constată că la termenul de judecată din data de 15.12.2016 inculpatul Chiriță Ion și-a exprimat acordul în fața instanței de judecată, de a presta muncă în folosul comunității.

În baza art. 93 alin.3 NCP, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioada de 100 zile, numărul zilnic de ore fiind stabilit prin legea de executare a pedepselor. (…) inculpatul va presta muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Alexandria, și anume servicii publice, întreținerea locurilor de agrement, a parcurilor și a drumurilor, păstrarea curățeniei și igienizarea localității. (…)

În cazul tuturor inculpaţilor, magistraţii au decis să menţină măsurile asiguratorii instituite prin Ordonanţa nr. 424/D/P/2014 din 03.12.2014 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi au dispus confiscarea specială sau extinsă, în folosul statului, a unor bunuri mobile sau imobile ce aparţin acestora.

Citeste mai mult

Stiri Teleorman

Stiri si informatii de ultima ora din Teleorman, Rosiori, Zimnicea, Turnu Magurele, Videle | Exclusivități și dezvaluiri incendiare. | Imaginile este proprietatea ExplozivNEWS24.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Pentru a putea fi folosite este nevoie de aprobarea scrisă a autorului. Orice preluare a conținutului se poate face doar cu citarea sursei și cu link către pagina.