Stiri Locale

Computer Tomograf şi RMN, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria va fi dotat cu un aparat de Rezonanţă Magnetică (RMN) şi Computer Tomograf.

Totodată, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ va primi un sistem informatic PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN).

Astăzi, în prezenţa premierului, la Ministerul Sănătății au fost semnate contractele pentru achiziționarea a 14 echipamente Computer Tomograf (CT), 24 aparate de Rezonanță Magnetică (RMN) și 21 de sisteme informatice PACS, pentru 33 de spitale din întreaga ţară.

La eveniment au participat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Alexandru Dobre, şi preşedintele CJ Teleorman, Dănuţ Cristescu.

Cel mai probabil, echipamentele vor ajunge la Spitalul Judeţean din municipiul reşedinţă de judeţ până la jumătatea anului iar pacienţii din Teleorman vor beneficia de investigaţii medicale de înaltă performanţă cel târziu în lunile septembrie sau octombrie.

 

sursa:infotr.ro

Citeste mai mult

Stiri Teleorman

Informatiile si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. ExplozivNEWS24.ro nu este raspunzator pentru continutul lor

Ştiri pe aceeaşi temă |

Recomandările redacţiei

Close