NationalNews

CODUL RUTIER Toţi pasagerii trebuie să-şi pună centura!

Codul Rutier a fost modificat din nou, prin OG nr. 21 din 2014. Există în noile modificări la Codul Rutier unele cerinţe pentru şoferul obişnuit care îl pot pune pe acesta în mare dificultate.

Sute de mii de şoferi vor lua amendă în următoarele luni, în conformitate cu Codul Rutier modificat, dacă nu îi determină pe pasageri să poarte obligatoriu centurile de siguranţă, dacă acestea există, inclusiv pe bancheta sau banchetele din spate ale maşinii.

Este interzisă, de acum încolo, transportarea copiilor sub trei ani în maşini în care nu există scaune speciale pentru aceştia, arată Codul Rutier. Cu alte cuvinte: gata cu mamele zâmbitoare, stând cu copiulul în braţe pe locul din dreapta şoferului.

Excepţie fac maşinile în regim de taxi şi mijloacele de transport public, unde însă Codul Rutier stabileşte: copiii trebuie să ocupe orice alt loc decât cel din faţă.

Foarte important de asemenea este că de-acum încolo probele biologice se pot lua de către Poliţie şoferului şi în ambulanţe şi maşini pentru descarcerare, nu numai la spital, în conformitate cu Codul Rutier.

Aşa că, dacă eşti implicat într-un accident, poliţistul îţi cere să sufli în etilotest şi refuzi, e infracţiune penală, demnă de ridicarea permisului de conducere.

sursa: activenews.ro

 

Citeste mai mult

Stiri Teleorman

Informatiile si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. ExplozivNEWS24.ro nu este raspunzator pentru continutul lor

Ştiri pe aceeaşi temă |