Bătrână de 80 de ani, condamnată la închisoare pentru că și-a ucis violatorul

Profira Angheluţa, în vârstă de 80 de ani, a fost condamnată joi, de Tribunalul Vaslui, la cinci ani de închisoare pentru că l-a ucis pe bărbatul care a încercat să o violeze, potrivit Adevărul.ro.

Pentru că s-a apărat de bărbatul care a vrut să o violeze, femeia în vârstă de 80 de ani, va sta cinci ani la închisoare.

Profira Angheluţa a relatat judecătorilor despre cum a ajuns să-l omoare în bătaie, în octombrie 2015, pe bărbatul care ”s-a dat” la ea.

Mi-a fost frică, domnule judecător. L-am apucat de cap şi l-am tras afară din casă. A căzut pe scări şi l-am bătut cu cizmele în cap”, a declarat bătrâna completului de judecată.

”Cam cât timp a durat această luptă”, a interogat-o judecătorul. ”Credeţi că eu m-am gândit atunci cât durează? L-am bătut cu cizmele până nu am mai putut. Acum îmi pare rău, eu nu am vrut să moară. Dar ce puteam să fac dacă el a început să se dea la mine, să mă pipăie. I-am cerut să plece din casă, dar el a tăbărât peste mine. Ce puteam face?”, şi-a continuat bâtrâna declaraţia.

Pe lângă cei cinci ani și două luni de închisoare cu executare, bătrâna a fost obligată de instanţă să achite cheltuielile judiciare, în cuantum de 3.000 de lei.

Trimisă în judecată pentru lovituri cauzatoare de moarte, fapta octogenarei a fost reîncadrată de judecători, fiind considerată omor.

Victima bătrânei de 80 de ani a fost un bărbat de 56 de ani, din satul Protopopeşti, comuna Tăcuta, prieten cu fiul victimei, iar crima a avut loc pe 31 octombrie 2015.

Decizia Tribunalului Vaslui nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Citeste mai mult

Stiri Teleorman

Stiri si informatii de ultima ora din Teleorman, Rosiori, Zimnicea, Turnu Magurele, Videle | Exclusivități și dezvaluiri incendiare. | Imaginile este proprietatea ExplozivNEWS24.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Pentru a putea fi folosite este nevoie de aprobarea scrisă a autorului. Orice preluare a conținutului se poate face doar cu citarea sursei și cu link către pagina.