NationalNews

Atenţie! Nu primesti bon, nu trebuie să plătesti

În contextul introducerii Loteriei bonurilor fiscale, Guvernul a decis, miercuri, ca, de la 1 martie, în restaurante sau magazine să fie afişat public un anunţ conform căruia clientul are dreptul să nu achite contravaloarea produselor selectate sau consumate dacă nu i se înmânează un bon fiscal. Măsura va intra în vigoare de la data de 1 martie şi a fost luată în contextul măsurilor de combatere a evaziunii fiscale. Informează actualmm.ro

Totodată, după data de 1 aprilie guvernul are în vedere organizarea Loteriei bonurilor fiscale, prima extragere lunară fiind prevăzută pentru 13 aprilie 2015, dar se are în vedere şi organizarea de extrageri ocazionale. Măsura face parte dintre cele pe care Guvernul doreşte să le ia împotriva evaziunii fiscale.  

Printre aceste măsuri se numără şi loteria bonurilor fiscale, care se adresează celor ce doresc să câştige sume importante de bani cu ajutorul bonului fiscal. Proiectul Loteriei bonurilor fiscale prevede că prima extragere va avea un fond de premiere de un milion lei. Conform proiectului, pentru anul 2015, prima extragere lunară va fi în luna aprilie 2015, dar vor putea fi organizate şi extrageri ocazionale. Fondul lunar de premiere este calculat la 1 milion lei.

Conform proiectului, persoanele fizice rezidente şi nerezidente care au împlinit deja vârsta de 18 ani şi deţin bonuri fiscale care atestă cumpărarea de bunuri sau servicii în ţară vor putea participa la ”Loteria bonurilor fiscale”.

Loteria va fi organizată lunar, în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară, dar va putea fi organizată şi ocazional, după minimum 15 zile de la sfârşitul intervalului calendaristic participant la Loterie, şi va consta în extragerea aleatorie de numere, respectiv un număr cuprins în intervalul dintre 1 şi 999 inclusiv, reprezentând valoarea totală a bonului fiscal  fără subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adăugată, şi o dată calendaristică reprezentând ziua emiterii bonului fiscal, aferentă lunii sau intervalului calendaristic, după caz,  pentru care este organizată Loteria, în vederea acordării de premii în bani.

La extragerile lunare vor participa bonurile fiscale emise în luna calendaristică anterioară organizării extragerii, iar la extragerile ocazionale participă bonurile fiscale emise în intervalul calendaristic anterior organizării extragerii, stabilit prin ordin al ministrului Finanţelor. La finele anului trecut, Ministerul Finanţelor aprecia că la extragerile lunare vor fi acordate un număr de 160 de premii egale, câte 20 pentru fiecare regiune fiscală a ANAF, valoarea preconizată a fiecărui premiu fiind de 1.200 lei.

sursa:actualmm.ro

Citeste mai mult

Stiri Teleorman

Informatiile si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. ExplozivNEWS24.ro nu este raspunzator pentru continutul lor

Ştiri pe aceeaşi temă |