NewsStiri Locale

Atentat la sanatate:bomba care poate exploda in orice moment

Găleţi sau pungi cu brânză, sticle cu lapte, castroane de plastic cu ouă, toate garnisite cu o doză bună de praf şi încinse, mai mult sau mai puţin, în funcţie de temperaturile de afară, asta este imaginea pe care o poate întâlni orice trecător prin zona Pieţei din municipiul Alexandria, aproape în orice zi a săptămânii, dar cu precădere vinerea.

Faptul că vreo câteva bătrâne stau la intrările în Piaţă cu câteva legături de mărar, pătrunjel sau nişte bucheţele de flori, aşezate pe jos, ar putea fi înţeles, acestea motivând că au venit să vândă ce produse au putut aduna de prin gospodării pentru a face rost de câţiva bănuţi, din care dacă ar mai plăti şi taxa pentru ocuparea unei mese, nu le-ar mai rămâne nimic.

Nimic nu justifică însă pericolul la care îi expun pe cumpărători cei care vând produse perisabile, aşa cum sunt lactatele şi ouăle, dar, e drept, că şi cei care riscă să achiziţioneze astfel de produse sunt la fel de vinovaţi. Întrebaţi de ce acceptă să cumpere în astfel de condiţii, cei mai mulţi declară că motivul principal sunt preţurile, mai convenabile decât în magazinele autorizate, precum şi faptul că îi cunosc pe cei care le vând marfa, mulţi chiar de ani de zile.

Un alt argument, oarecum paradoxal, este acela că sunt siguri că achiziţionează produse ecologice, care sunt mult mai sănătoase decât în magazine. Totuşi, în cazul producerii unei îmbolvăniri, situaţia devine extrem de delicată, având în vedere ca nu se poate dovedi în nici un fel de unde a fost cumpărată marfa şi, implicit, nu se poate face nici o eventuală reclamaţie la Protecţia Consumatorului. Cu toatea acestea, mulţi alexăndreni, şi nu numai, riscă şi joacă o adevărată ruletă rusească cu sănătatea propriilor familii.

Un alt aspect care a luat o oarecare amploare în ultima perioadă este, se pare, adaptabilitatea aşa-zişilor “samsari ai pieţelor”. Astfel, după ce în ultimii ani, aceştia aproape că i-au eliminat din interiorul pieţelor pe producătorii veritabili de legume şi fructe, se pare că acum se întâmplă o reorientare: samsarii au început să râvnească la “locurile pe jos” ocupate de bătrânele cu pătrunjel şi leuştean, considerând că acolo este vadul mult mai bun, şi, ca atare, se amestecă printre acestea. Cât de profitabil, cât de corect, moral sau legal este acest lucru, rămâne de văzut.

Citeste mai mult

Stiri Teleorman

Stiri si informatii de ultima ora din Teleorman, Rosiori, Zimnicea, Turnu Magurele, Videle | Exclusivități și dezvaluiri incendiare.

Ştiri pe aceeaşi temă |

Recomandările redacţiei

Close