Stiri Locale

13 Septembrie 2017 – 169 de ani de istorie pentru pompierii militari

Pentru sărbătorirea a 169 de ani de la „BĂTĂLIA DIN DEALU SPIRII” şi a „ZILEI POMPIERILOR DIN ROMÂNIA”, în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman se vor desfăşura mai multe activităţi specifice, după cum urmează:

– în data de 13.09.2017 – „ZIUA PORŢILOR DESCHISE” – Expoziţie cu tehnica de intervenţie în toate subunităţile din județ, iar începând cu ora 11.00 va avea loc un ceremonial militar religios în cadrul căruia vor fi prezentate semnificația zilei de 13 septembrie – Ziua Pompierilor din România, ordinele de înaintare în grad înainte de termen și mesajele de felicitare primite de la autoritățile centrale și locale;

– în ziua de 12 septembrie, va fi organizată competiția de minifotbal „Cupa 13 Septembrie”, la Centrul de Pregătire al Pompierilor din Alexandria, unde vor participa echipele reprezentative ale subunităților de intervenție;

Miercuri, 13.09.2017, începând cu ora 12.30, în municipiul Alexandria se va desfășura o paradă a mijloacelor de intervenție (MARȘUL POMPIERILOR) pe următorul itinerariu de deplasare: sediul ISU Teleorman, str. Carpați, str. Av. Alexandru Colfescu, str. Al. Ghica, str. București, str. Dunării (întoarcere în zona Peco), str. Tudor Vladimirescu, str. Cuza Vodă, str. Ion Creangă și sediul ISU Teleorman.

Pe platoul din faţa Casei de Cultură și în Parcul Central din municipiul Alexandria, între orele 1300– 1800, se vor amenaja ateliere de prezentare a tehnicii de intervenție, exerciții demonstrative și un punct de informare preventivă.

– în ziua de 15 septembrie, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A. D. Ghica” al judeţului Teleorman şi la Detaşamentele de Pompieri Turnu Măgurele, Zimnicea, Videle şi Roşiori de Vede vor fi realizate slujbe de prăznuire a Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoşpatronul spiritual al pompierilor români.

Cu ocazia sărbătoririi a 169 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii și a Zilei Pompierilor din România, avem deosebita onoare să adresăm invitația de participare tuturor cetățenilor teleormăneni, în data de 13 septembrie 2017, la activitățile organizate de către unitatea noastră. Vă așteptăm!

Citeste mai mult

Stiri Teleorman

Stiri si informatii de ultima ora din Teleorman, Rosiori, Zimnicea, Turnu Magurele, Videle | Exclusivități și dezvaluiri incendiare.

Ştiri pe aceeaşi temă |